ABOUT GHANA

6 bloggers over Ghana

Wanneer mensen naar het continent Afrika willen reizen , denken ze niet meteen aan Ghana. Doodzonde natuurlijk. Ghana is onder vrijwilligers en stagiaires heel populair, onder toeristen en backpackers helaas nog niet. Daar wil ik graag verandering in brengen, en gelukkig zijn er meer bloggers die over Ghana schrijven. Ik geef je zes tips over bloggers die ook over Ghana hebben geschreven.

This post is about bloggers who also wrote articles about Ghana. Because their posts are all in Dutch I am not going to translate my own article, but please of course feel free to visit them too and watch their beautiful pictures.

DSC02362

Miles and More – Een blog over onder andere hardlopen, reizen, food, wielrennen en ook kort een tijdje over Ghana. Nora won namelijk een poos geleden de wedstrijd “Op stap met Albert Heijn in Ghana”. Ja. De supermarkt Albert Heijn. De ananas- en mangostukjes (uit zo’n plastic bakje) worden namelijk in Ghana verbouwd, en elke dag met het dagelijkse rechtstreekse passagiersvliegtuig naar Nederland gevlogen. Samen met nog een paar andere mensen kreeg Nora de eer om op de plantages te kijken en meer te leren over het verbouwen van dit fruit. Jammer genoeg heb ik die hele wedstrijd gemist. Gelukkig heeft ze er uitgebreid verslag van gedaan. Ze neemt ons mee naar de fabriek waar het fruit in bakjes wordt gedaan, eet mango rechtstreeks vanuit de boom en bezoekt Fort Elmina.

GlobeGirl – Op dit blog wordt geschreven door meerdere bloggers. De blogs over Ghana komen van Gabriëlle. Zij studeert Docent Aardrijkskunde en is samen met haar studiegenoten drie weken in Ghana geweest. De reis begint in Accra, vanuit daar bezoeken zij onder andere de Akosombo dam. Vervolgens vliegen ze naar Tamale om Noord-Ghana te bezoeken. Via Kumasi (Kintampo Waterfalls) en Beyin reizen ze terug naar Accra. Op de blog van Gabriëlle worden we elke dag op een verslag getrakteerd. Hartstikke leuk!

Reismeisje – Dit blog van Wendy lees ik altijd met veel plezier. Wendy en haar vriend zijn net terug van een wereldreis. Jaloersmakend! Voor SOS Kinderdorpen is haar vriend Gerben afgereisd naar Ghana, en daar heeft hij ook over geschreven op het blog. Daarnaast heeft hij ook Fort Elmina bezocht. Volgens mij was het een erg korte trip, want meer heeft ie niet gedaan. Een goede reden voor hem (en Wendy) dus om terug te gaan, en nog meer blogs te schrijven over Ghana!

Linda op Reis – Linda maakte een mooie overlandreis door Afrika. In het begin van haar reis bezocht ze Ghana. Hier bezocht ze de olifanten in Mole National Park (je weet wel, dat park waar ik nog steeds niet ben geweest), raakte verdwaald op de markt in Kumasi (wat logisch is, het is de grootste markt van West-Afrika) en in Accra duurde het eeuwen voor ze haar papieren geregeld had voor de rest van haar reis. Het stukje over Ghana is kort, maar hopelijk maakt het de lezers van haar blog nieuwsgierig om meer over dit land op te zoeken en er misschien zelfs heen te gaan.

We Are Travellers – Toevallig vlak achter elkaar kwamen er op dit blog twee posts over Ghana online. Eva geeft je acht tips voor een rondreis in Ghana. Van de acht heb ik er vijf gedaan, niet slecht voor iemand die zo weinig toeristische dingen bezoekt als ik (iets met olifanten…). Het andere artikel komt van de hand van Gabriëlle (ik denk dezelfde als van GlobeGirl). Zij geeft meer achtergrondinformatie over Elmina. Een bladzijde uit de geschiedenis van Ghana waar ook Nederlanders helaas aan mee hebben geholpen.

BeSabine – Natuurlijk kon ze niet ontbreken: Sabine. Een Hollandse meid die naar Colombia is geëmigreerd voor de liefde. Een blogger die ik op de voet volg omdat ze zoveel leuke dingen meemaakt en ook veel informatie geeft over wonen in Colombia, emigreren en leuke weetjes over Colombia. Absoluut een must om haar te volgen, en om het helemaal goed te doen kun je maar beter starten met haar post over Ghana. In 2006 deed ze drie maanden vrijwilligerswerk in Tamale. Als je haar post vergelijkt met de post die ik schreef over mijn vrijwilligerswerk kom je er achter dat er in zeven jaar tijd (mijn post gaat over 2013, maar is eigenlijk vandaag de dag nog heel actueel) vrij weinig veranderd is. Een verdrietige conclusie.

Heb jij nog andere tips over bloggers die over Ghana bloggen? Let me know! Of ben jij een (travel)blogger die een gastblog over Ghana van mijn hand wil posten, neem contact met me op! Ik doe het graag!

Liefs, Jennifer

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Gabrielle
  29 juli 2016 at 16:31

  Ahw super leuk dat je mij genoemd hebt! Ik ben ook van mening dat backpackers en andere reizigers naar Ghana moeten gaan, het is echt een pracht land! En ik ben inderdaad dezelfde, ik schrijf voor WeAreTravellers maar heb mijn eigen blog, GlobeGirl.

  • Reply
   Jennifer
   29 juli 2016 at 22:45

   🙂 Ja toch! Vriendelijke mensen, Engelstalig (zuiden dan), veel variatie in de natuur, lekker eten, goede muziek. Ghana heeft het allemaal!

 • Reply
  Sabine
  29 juli 2016 at 17:46

  Ah meid bedankt voor de leuke vermelding, krijg het er helemaal warm van! Echt heel lief! De andere blogs zijn ook heel leuk, ga even verder lezen bij GlobeGirl! Heel interessant!

  • Reply
   Jennifer
   29 juli 2016 at 22:46

   Graag gedaan! Ik vond het ook leuk om bij haar te lezen, lekker uitgebreid 🙂

 • Reply
  Elaintje
  30 juli 2016 at 03:18

  Leuk al die bloggers. Ik zou ook nog wel een keer naar Ghana willen.

  • Reply
   Jennifer
   30 juli 2016 at 11:11

   Zeker doen!

  Leave a Reply