ABOUT GHANA

Mijn Ghanese garderobe

Er goed uit zien is in Ghana enorm belangrijk. Mister gaat bijvoorbeeld nooit ergens heen, zonder dat hij eerst zijn hele outfit heeft gestreken. En hij is daar echt niet de enige in. Ik snap het wel. Kleding van Ghanese stof is ook wel fantastisch. Jammer genoeg zijn de standaard kledingstukken die kledingmakers maken niet helemaal geschikt van mijn lichaamsbouw (lees: het ziet er eerder uit alsof ik een gordijn aan heb, in plaats van een handgemaakte jurk). Maar ik heb er een oplossing voor gevonden: vandaag presenteer ik je mijn Ghanese garderobe!

Ghana kleding

Normaal gesproken stap je een klein naaiatelier binnen, kies je een model kledingstuk uit en ga je naar de markt om stof te kopen. Het ding is alleen dat de standaard modellen meestal jurken zijn, en ook nog jurken die beter uit de verf komen als je een Ghanees lichaamsbouw hebt. Die heb ik niet natuurlijk. Na een beetje rondvragen in Winneba stuitte ik op een naaiatelier waar ze de kleding die ik wilde laten maken (kleding die ik in Nederland aan zou trekken), konden maken. Op hoop van zege stuurde ik via Whatsapp screenshots als voorbeeld naar de naaister. En zie hier het resultaat.

Ghana kleding

Ghana kleding

Ghana kleding

Ghana kleding

Ghana kleding

Ghana kleding

Ghana kleding

Meer inspiratie vind je op mijn Pinterest-board!

Liefs, Jennifer

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Elaintje
  15 april 2017 at 21:44

  Leuke kledingstukken heb je laten maken. Ik hou erg van Afrikaanse print stoffen.

  • Reply
   Jennifer
   15 april 2017 at 21:46

   Dankjewel! Ik hou er ook van 🙂

 • Reply
  Sabine
  16 april 2017 at 00:16

  Heel mooi! Ik weet nog dat ik een jurk heb laten maken, voor naar de kerk ofzo als ik het me goed herinner haha. Nooit meer gedragen daarna, maar vond m wel mooi!

  • Reply
   Jennifer
   16 april 2017 at 09:58

   Exact hetzelfde bij mij! Heel mooi om te zien, maar bij mij niet zo mooi als ik ze aan heb 😉

 • Reply
  Veen
  19 juli 2017 at 08:38

  Mooi hoor Jenny! Beautiful 😍😍😍

  • Reply
   Jennifer
   19 juli 2017 at 19:55

   Thanks!

  Leave a Reply