ABOUT GHANA

RECEPT: Poloo uit Ghana

Zodra ik een verkoper zie met poloo begin ik van enthousiasme bijna te gillen. Over het algemeen vind ik koekjes in Ghana helemaal niet lekker, maar poloo (kokoskoekjes) gaat er bij mij altijd in. Nu mis ik poloo ontiegelijk hier in Nederland. Daarom heb ik de koekjes thuis gemaakt. Vandaag deel ik met jullie het recept.

Poloo coconut biscuit Ghana

Mijn eerste kennismaking met poloo

Na een souvenir shopsessie in Accra wilden we de trotro (openbaar vervoer) terug naar huis pakken. Toen we de goede trotro eindelijk gevonden hadden, moesten we nog lang wachten voor dat ie ging vertrekken. Trotro’s tussen twee grote steden vertrekken namelijk alleen als het busje helemaal vol zit. Het was inmiddels wel tijd om iets te eten. Gelukkig kan je allemaal dingen kopen terwijl je gewoon zit. Verkopers van allerlei waar lopen namelijk duizenden rondjes over het busstation, in de hoop dat ze geroepen worden door iemand die wat van ze wil kopen. En toen zag ik de mevrouw met poloo dus. Die koekjes zagen er best aantrekkelijk uit, dus met het gebruikelijke “sssss” riep ik haar naar me toe. “Two for one cedi” zei ze. Dat leek me een fantastische deal (één cedi is ongeveer 25 eurocent), en zo geschiedde dat ik mijn eerst poloo koekjes kocht. En er mochten er nog velen volgen…

Ik ben natuurlijk de beroerdste niet. Ik ga jullie de kans geven om deze heerlijke koekjes zelf te maken.

Wat heb je nodig?

350 gram bloem

350 gram gedroogde kokosnoot

een half kopje suiker

een snufje zout

plantaardige olie

koud water

Wat moet je doen?

Doe de bloem in een grote kom. Voeg de kokosnoot, suiker en zout toe en mix het door elkaar. Voeg er wat water bij zodat het een harde deeg wordt. Rol de deeg uit en snij er de gewenste vorm uit. Leg het deeg in de hete olie voor  3 – 5 minuten. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. Laat ze nog even uitlekken op een zeef of keukenpapiertje. Hierna kun je ze serveren.

Eet smakelijk!

Ghana recept poloo koekjes

Liefs, Jennifer

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rob Alberts
  6 mei 2016 at 07:24

  Leuk, lekker

  Dank voor je recept.

  Zonnige groet,

  • Reply
   Jennifer
   6 mei 2016 at 10:04

   Zonnige groeten terug 🙂

  Leave a Reply