TRAVELING IN GHANA TRAVELING TO GHANA

Een binnenlandse vlucht in Ghana: de vlucht

Al eerder schreef ik over hoe je een binnenlandse vlucht in Ghana moet boeken, maar je bent vast ook benieuwd naar mijn ervaring tijdens die binnenlandse vlucht. Je bent aan het goede adres. In dit artikel deel ik je mijn ervaring met Africa World Airlines van Accra naar Tamale.

Binnenlandse vlucht Accra Tamale

Meer informatie over het ticket boeken lees je hier.

Vooraf aan de vlucht

Wij hadden onze vlucht om 11.05 uur, dus voor de zekerheid wilde ik om 9.00 uur op het vliegveld zijn. Helaas kwamen we in een dikke file met de trotro (verrassend), waardoor we 9.00 uur niet meer konden halen en ik zelfs dacht dat we onze vlucht zouden missen. Ik had natuurlijk beter moeten weten, want we waren ruim op tijd. Voor het inchecken van je bagage (2×23 kilo mag gewoon) moet je niet in de terminal zijn waar je heen moet voor een vlucht naar het buitenland, maar naar de terminal er naast (links als je bij de parkeerplaats staat) die je bijna zou missen omdat het zo klein is.

Deze terminal is zo klein dat er van elke vlucht maar één incheckbalie is, en er was ook helemaal geen belijning waardoor we niet meteen door hadden waar we nou moesten zijn. Uiteindelijk kwam het natuurlijk allemaal goed en konden we na het inchecken van onze rugzakken nog een uur wachten in de wachtruimte. Om 10.35 uur vond ik het tijd om naar de gate te gaan, maar blijkbaar waren ze daar nog niet klaar (hierdoor leek het ook alsof ik zo’n gretige Hollander ben die in een ellendig lange rij voor het boarden gaat staan, in plaats van gewoon lekker blijft zitten). Na daar weer gewacht te hebben konden we eindelijk door de security, en meteen door met het busje naar het vliegtuig. Of moet ik zeggen vliegtuigje? Er waren namelijk drie stoelen op één rij, ik kon geen wc ontdekken en ik kon ook amper staan tijdens het instappen.

Tijdens de vlucht

Behalve dat je geen claustrofobie moet hebben, vond ik dit echt een hele goede vlucht. Misschien komt het ook doordat het zo kort was, er kon eigenlijk niks misgaan (op neerstorten na natuurlijk). Het was eigenlijk letterlijk opstijgen, een halfuurtje waarin we wat te drinken en te eten kregen (!) en dalen. Meer dan dit kan ik er ook eigenlijk niet over zeggen. Waar je normaal ongeveer twaalf uur doet over een busreis van Accra naar Tamale, is dat met het vliegtuig zo gepiept.

Na de vlucht

Nadat het vliegtuig op de juiste plek stond en wij dus ook mochten uitstappen, moesten we het laatste stukje naar het vliegveld nog lopen. Of moet ik vliegveldje zeggen? Dit is by far het kleinste vliegveld dat ik ooit heb gezien. We kwamen binnen ook direct in de ruimte waar je je bagage op moet halen. En dat was het dan ook (ik weet natuurlijk niet hoe de vertrekhal eruit ziet, maar ik denk ook ongeveer zoals dit). Na een tijdje kwam de bagage, en het grappigste was nog dat de bagageband niet elektrisch was. Iemand van de passagiers (!) moest alle bagage over een band duwen.

Toen we onze bagage hadden gingen we direct naar buiten. Daar stonden de taxichauffeurs al op ons te wachten. Tamale Airport ligt iets buiten Tamale, dus je moet wel een taxi nemen om er te komen. Let er wel goed op dat ze je niet oplichten. Ergens rond de 30 cedi zit je goed.

Nou dat was ‘m dan. Ons vliegtuigavontuur! Een ervaring die we ook weer kunnen afstrepen, en voor mijn vriend zijn allereerste keer vliegen ooit. Mocht je nog meer vragen hebben over een binnenlandse vlucht in Ghana hoor ik het natuurlijk graag.

Liefs, Jennifer

Binnenlandse vlucht Accra Tamale

Binnenlandse vlucht Accra Tamale

Binnenlandse vlucht Accra Tamale

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply