TRAVELING IN GHANA

Liefde voor Cape Coast in foto’s

Cape Coast. Een van de steden waar ik het meest kom. En ik blijf er komen. Na het zien van deze foto’s weet ik zeker dat jij Cape Coast ook op je must visit in Ghana lijst zet.

Cape Coast. A city I’ve visited a lot. And I still will. I know for sure that you will visit this city after seeing my pictures.

Cape Coast Ghana

Wat heeft Cape Coast te bieden dan?

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Cape Coast is een fantastisch vissersplaatsje. Ga dan ook gerust de stad in, zodat je in aanraking komt met de lokale mensen. Bezoek een markt, koop wat bij een winkeltje, speel basketbal op het veld.

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

En bezoek het strand. ’s Ochtends halen vissers de vis binnen, en verkopen dat ter plekke aan de marktkooplieden. Verser dan dit wordt het niet!

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

In Cape Coast kun je ook nog het een en ander over de Ghanese geschiedenis leren. Bezoek voormalig het slavenfortCape Coast Castle (en Elmina Castle iets ten westen van Cape Coast voor de Nederlandse invloed).

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Voor iets actiefs ben je ook in Cape Coast goed: neem een taxi naar Kakum National Park en wandel door de toppen van het regenwoud. Heel tof!

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Verblijven doe je natuurlijk in Oasis Beach Resort (of Baobab guesthouse).

Cape Coast Ghana

Cape Coast Ghana

Yes. Cape Coast got me. Wat denk jij ervan?

Liefs, Jennifer

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Sabine
  26 september 2016 at 14:53

  Yep, hier nog een fan! haha 🙂 Ik ken het zeker niet zo goed als jij, maar vond het een erg aangename bestemming. Ik weet nog dat we ergens pizza bestelden en ze na 45 minuten kwamen zeggen dat er bepaalde ingrediënten niet waren dus we een andere keus moesten maken hahaha

  • Reply
   Jennifer
   26 september 2016 at 16:43

   Ik ben ook geen expert hoor haha, ben er volgens mij vijf keer geweest en vooral rond Cape Coast Castle gebleven. Hahahaha zal wel Oasis zijn geweest (als die toen al bestonden), dat is de enige plek in Cape Coast waarvan ik weet dat ze pizza hebben 😉

 • Reply
  Mariëlle
  26 september 2016 at 22:03

  Hi Jennifer,

  Wat een prachtige blog heb je! Ik volg je blog nog maar een paar dagen, omdat ik vanaf februari dezelfde minor ga doen als jij, maar ik vind het nu al geweldig om alles te lezen. Ik loop al heel lang rond met het idee om een blog te beginnen over het land van mijn hart, Guatemala, maar ik had nooit echt de moed om te beginnen. Nu ik jouw blog zie kan ik eigenlijk niet wachten om te beginnen! Het ziet er echt heel professioneel uit en hoewel ik nog nooit in Ghana geweest ben (wel in Zambia) zie ik mezelf daar nog wel een keer naartoe reizen… Dankjewel voor de inspiratie die je me geeft. Ik zal je blijven volgen, want ik ben net zoals jij een ‘pioneer’, de enige van mijn opleiding die deze minor gaat doen… ben benieuwd naar je avonturen in Ghana en hoe je alles regelt en ik hoop dat je veel blijft schrijven!

  Veel liefs,
  Mariëlle

  • Reply
   Jennifer
   27 september 2016 at 18:33

   Hoi Mariëlle,
   Super bedankt voor je reactie 🙂 Wat tof joh! Welke studie doe jij? Zeker doen! Ik vond het ook een beetje eng, en had het gevoel dat niemand op mijn ervaringen zat te wachten maar ik begin de belangstelling te merken haha. Het is ook gewoon leuk voor jezelf om te doen. Het lijkt mij in ieder geval heel leuk om je te volgen! Als je specifieke vragen hebt over de minor/stage regelen kan je me ook even mailen (mijn email staat onder contact). Nogmaals heel leuk om iets van je te horen! 🙂

   • Reply
    Mariëlle
    17 oktober 2016 at 10:38

    Hi Jennifer,

    Ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam! Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe lang het heeft geduurd voordat je definitief wist dat je daar stage mocht lopen… Ben nu sinds augustus bezig met regelen, maar het gaat allemaal zo langzaam haha. Heb het gevoel dat je sowieso een jaar van tevoren moet beginnen met regelen, maar zoveel tijd heb ik niet meer! Anyways, ik las dat je over anderhalve week al in Ghana zit, dus veel succes alvast! 🙂

    • Reply
     Jennifer
     17 oktober 2016 at 16:19

     Ahhh oké. De meeste mensen van de minor doen SPH en Pedagogiek en zo, dus MIC is wel wat anders haha. Maakt trouwens helemaal niet uit hoor, ik doe dat zelf ook totaal niet. Je bent vaker in Guatemala geweest toch? Ik ben zelf in februari echt begonnen met zoeken. Had wel een lijstje in mn hoofd, maar in februari ben ik in Ghana geweest en heb ik ook bij de organisatie waar ik nu ga gevraagd of ze stagiaires aannemen. Ongeveer twee maanden daarna had ik de infoavond bij de minor (ik denk dat jij die dan in december/januari hebt?). Toen heb ik gezegd dat ik zonder organisatie wil gaan. Als je vaker in Guatemala bent geweest, moet dat geen probleem zijn. Bij mij stonden ze in eerste instantie niet te springen, maar ik had een heel document gemaakt met hoe alles in Ghana geregeld is, alle plekken waar ik ben geweest, uitgebreide informatie over mijn stageplek en dat is toen gewoon goedgekeurd. Daarna moet het nog worden goedgekeurd (dit is bij iedereen zo) door iets van het bestuur van de HvA, maar dat is pas wanneer je al bent begonnen met de minor. Bij mij in de klas werden alle plekken goedgekeurd, op twee na maar die werken uiteindelijk toch wel goedgekeurd.
     Yesss! Time flies! Dankjewel 🙂

 • Reply
  Elaintje
  27 september 2016 at 03:46

  Ziet er mooi uit. Ik snap wel dat je het er fantastisch vindt.

  • Reply
   Jennifer
   27 september 2016 at 18:02

   Dankjewel 🙂

  Leave a Reply