TRAVELING IN GHANA

Vijf redenen om te overnachten in Ko-Sa Beach Resort

Als ik in Ghana ben, moet ik me soms even onttrekken uit het dagelijkse Ghanese compoundleven. Misters familie is geweldig, maar zo af en toe is het uitputtend om als enige blanke in een gemeenschap te leven. Gelukkig is een leuke plek om even tot rust te komen in Ghana makkelijk te vinden. Vandaag geef ik je vijf redenen waarom jij ook naar Ko-Sa Beach Resort in Ampenyi (vlakbij Cape Coast) moet gaan.

When I am in Ghana I sometimes just have to leave the daily Ghanaian compoundlife. My boyfriend’s family is amazing, but sometimes being the only white person around makes me tired. It is not that hard to find a good place in Ghana where you can rest and prepare for a new (volunteer) week. Today I will give you five reasons to visit Ko-Sa Beach Resort in Ampenyi (near Cape Coast).

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

1 – Het is aan het strand – Men oh men, ik heb een zwak voor het strand. Niet per se om te zonnen, maar wel om te zwemmen en er over te lopen. Misschien heb ik nu gelijk de reden gevonden waarom ik nooit naar het noorden ben gegaan. Als ik moet kiezen tussen 16 uur in de bus zitten of over het strand wandelen weet ik het wel. En het strand bij Ko-Sa is fíjn. Niet zo druk (en klein) als bij Cape Coast Castle. Je kunt een flinke wandeling maken, en dat allemaal direct vanuit je huisje. ’s Avonds in bed hoor je de golven en waan je je echt in een paradijs. Dat ben je ook trouwens.

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

2 – De eigenaren zijn Nederlands – Nol en Annelies zijn in 2007 naar Ghana verhuist. Huis verkocht, baan opgezegd en van iedereen afscheid genomen. Hoe tof is dat? Het niet laten bij dromen of “dit doen we over een X aantal jaar” maar gewoon doen. Ik heb er bewondering voor dat ze het hebben gedaan, en hoe ze het nog steeds doen. Overigens is “Nederlandse eigenaren” natuurlijk niet echt een goed argument om iets te bezoeken, als je Nederlandse mensen wilt ontmoeten kan je beter thuis blijven maar ik weet als geen ander hoe fijn het is om soms Nederlanders (of andere Westerlingen) om je heen te hebben. Dus gewoon opzoeken die mensen, maar zorg er ook voor dat je ook in contact blijft met de lokale bevolking. Daar kom je natuurlijk voor!

3 – De huisjes zijn prachtig – Ik meen het: je wilt daar in slapen! Mister en ik hadden een schattig rond huisje met allemaal beschilderingen. Het was niet groot, maar prima voor ons want we gingen toch steeds naar het strand. We deelden de badkamer met andere gasten (die er niet waren, dus we hadden alsnog een privé badkamer) maar je kunt ook een huisje huren met badkamer (die van onze was een paar meter lopen). Volgens mij zijn er inmiddels meer huisjes bijgebouwd en als ik de foto’s op de website bekijk, denk ik dat de huisjes ook overgeschilderd en nu nog mooier zijn. Waar wacht je nog op?

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

4 – Ko-Sa steunt lokale projecten – Ko-Sa steunt verschillende projecten met een deel van wat ze verdienen aan het resort. Ze sponsoren bijvoorbeeld 13 kinderen die dankzij jouw verblijf naar school kunnen en schoolboeken en een uniform hebben. Dankzij Ko-Sa heeft Abbey, een oud-medewerker, een eigen school kunnen bouwen waardoor de kinderen in Ampenyi naar school kunnen. Als laatst steunen zij ook nog een schildpaddenproject. Vind ik echt fantastisch, en ik hoop de volgende keer bij Ko-Sa wat schildpadden te spotten.

5 – Er is appeltaart – Moet ik meer uitleggen? Normaal is appeltaart geen groot ding in mijn leven. Ik eet het zelden. Maar als ik een paar weken zonder fantastische zoetigheden of ander voedselgerelateerd gemak moet leven, kan ik een stuk appeltaart goed gebruiken. Vraag dus naar die appeltaart, want met je voetjes in het zand met uitzicht op zee smaakt het nog veel beter.

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

En nog even wat sfeerfoto’s. Excuses trouwens dat de foto’s verre van professioneel zijn. Toen wij in Ko-Sa verbleven wist ik nog niet dat ik nu een blog zou runnen waarop ik al mijn liefde voor Ghana non-stop kan verkondigen. Maar ik maak het goed met je: ik ga er nog een keer heen en zal prachtige foto’s maken.

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

Ko-Sa Beach Resort Ampenyi Ghana

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen, en dan zie ik jouw foto’s van Ko-Sa graag tegemoet!

Liefs, Jennifer

1 – You can go straight from your bed to the beach. How wonderfull is that!

2 – The owners of Ko-Sa are from The Netherlands. Maybe not a good reason for you (I bet you are not from The Netherlands) but for me it is sometimes important to talk to people from the same country (or similair culture).

3 – You want to see the little houses! They are beautiful. And I understood they build more houses, and they painted the old ones again so more reasons to go now.

4 – They help local projects. By sleeping at Ko-Sa you sponsor 13 students so that they can go to school and have books and uniform. Ko-Sa also assistent by building a school in Ampenyi. And last they support the turtle project. Do you need more reasons?

5 – Okay there is one left: sometimes they sell apple pie!

Sorry for the not so beautiful pictures. By taking it, I didn’t think about having a blog where I can share all my love for Ghana at. But I will go back and take better pictures, specially for you!

When will you go there?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Sabine
  21 september 2016 at 01:11

  Wat tof! Vooral die appeltaart en de Nederlandse eigenaars Hahaha. Zou ik ook graag verblijven hoor als ik in Ghana zou zijn voor een tijdje. Is net als hier in Colombia: ik heb echt niet elke dag contact met een Nederlander maar af en toe iemand uit je eigen land ontmoeten is echt wel heeeel fijn 😀

  • Reply
   Jennifer
   21 september 2016 at 06:44

   Hahahha ja he. Kom!!! 🙂 Ja kan je toch even je frustraties uiten zonder dat iemand (aka mijn vriend hahaha) zich beledigd voelt, lekker even in je eigen taal praten en daarna weer terug naar de lokale bevolking 😀

 • Reply
  Nicolette van der Bent
  14 november 2017 at 20:17

  Hoi Jennifer,
  Wat leuk dat je dit allemaal schrijft over Ko-Sa beach.
  Ik kwam toevallig op jouw site terecht en kan je melden dat ik er in februari heen mag!
  Natuurlijk stuur ik je daarna wat foto’s.
  Heb er nu al enorm veel zin in!

  Groet,
  Nicolette van der Bent

  • Reply
   Jennifer
   15 november 2017 at 09:03

   Hoi Nicolette! Super leuk! Ik ben er afgelopen oktober weer geweest, het is een beetje verbouwd allemaal maar het is nu nóg beter. Alvast veel plezier, en ik hoor graag wat je er van vond :). Liefs, Jennifer

  Leave a Reply