TRAVELING IN GHANA

Place to stay: Meet Me There African Home Lodge

In deze rubriek neem ik je mee naar plekken waar ik overnacht heb. Als je plannen hebt om naar Ghana te gaan, hoop ik dat je het overweegt om deze plekken vooral niet over te slaan. Ik trap af met Meet Me There African Home Lodge, gelegen aan de kust in de Volta Region.

I will use Place to stay to inform you about the places I have stayed during my trips in Ghana. When you have plans to go to Ghana please be aware of those beautiful places. The first accomodation I want to share is Meet Me There African Home Lodge, settled in the Volta Region.

Ghana, lodge, accommodation, hotel, volunteer, volunteer work, eco

Waar

Meet Me There African Home Lodge ligt gelegen aan de kust van de Volta Region. Dit is de provincie in het zuiden die een grens deelt met Togo. Vanaf Accra is het nog best een eindje rijden. Op de website staat een korte routebeschrijving. Het landschap waar je door heen rijdt deed me denken aan een woestijn met af en toe uit het niets een klein dorp. Ik vond het best apart om te zien, omdat het dus gewoon vlak zandlandschap was waar niks te zien viel. In andere gebieden waar ik kom is het ook geen uitzondering dat er geen dorpen zijn, maar op zijn minst is het daar nog groen en bergachtig. Dit was weer eens wat anders!

Zoals ik al zei ligt de lodge aan zee. Goed om te weten is dat het in dit gedeelte van de zee absoluut verboden is om te zwemmen. Als je de golven ziet snap je gelijk waarom. Geen haar op mijn hoofd die dat water in wilde.

Ghana, Volta Region, lodge, eco, sleep, sea, beach, volunteer, volunteer work, Africa

Accommodatie

The lodge ziet er echt prachtig uit. Op de foto hierbovenzie je de bar die uitzicht geeft over het terras. Een gedeelte van het terras is boven het water gebouwd. Tussen het strand en de lodge ligt namelijk nog een lagoon. Om van de lodge naar het strand te komen moet je dus ook een paar minuten met een bootje varen (of je loopt even om). De kamers zelf bevinden zich in een tuin. De werkers van de lodge kweken daar hun eigen groenten, dat vind ik heel erg tof. In de tuin is ook nog een overkapte plek waar je met een groep kunt zitten. Daar is ook de mogelijkheid om boeken of spelletjes te lenen. Achterin de hoek van de tuin bevinden zich de compost toiletten. De medewerkers willen je vast alles vertellen over dit project.

Daarnaast is er aan het water ook nog een mooie plek gecreëerd om te loungen. Er staan ligbedden en er hangen hangmatten. Ideaal!

Er zijn drie verschillende type kamers. De slaapzaal, de standaard kamers met tweepersoonsbed en de suites. Wij sliepen in een standaard kamer en dat was prima te doen (ook al zien de suites er prachtig uit natuurlijk). De standaard kamers hebben een soort voorkamer waar je kunt zitten en daarna volgt de slaapkamer. De kamer bevat een mosquitonet (heel handig!). Daarnaast zijn het toilet en de douche (stromend water!) ook in de kamer aanwezig. Dat laatste klinkt misschien heel logisch, maar het is niet vanzelfsprekend. Op sommige slaapaccommodaties deel je deze met andere mensen.

Ook qua prijzen valt het enorm mee. Wij hebben 120 cedi betaald voor twee nachten, dat is ongeveer 25 euro.

Omdat de lodge wel echt ver van een grote stad ligt, ben je bijna verplicht om je eten in het restaurant van de lodge te kopen. Dat is helemaal geen probleem: het eten is fantastisch! Op zaterdag is het pizza-time, de rest van de dagen kun je kiezen uit bijvoorbeeld rijst of aardappels met salade en kip. Wat je zeker moet proberen is de Griekse salade. Om eerlijk te zijn had ik er niet veel van verwacht, maar dit was zó lekker. Absoluut nemen!

Ik weet niet of ze dit deden of omdat het zo rustig was, maar alles wat we bestelden kwam op onze rekening en betaalden we bij het uitchecken. Ideaal want we hoefden dus niet steeds terug naar de kamer om geld te halen.

Ghana, lodge, Volta Region, sleep, hotel, beach, eco place, volunteer, volunteer work, Africa

Activiteiten

Zoals ik al zei ligt de lodge best wel een stukje uit de richting, maar dat betekent niet dat er niks te doen is. Je kunt natuurlijk de hele dag in de hangmat hangen, maar ook als je iets actiefs in gedachten hebt kun je hier je hart ophalen. Wij hebben een stuk over het strand gelopen en zagen hoe de vissers hun buit van die dag binnenhaalden. Natuurlijk kwamen we ook lokale kinderen tegen die mijn blanke huid maar wat interessant vonden. Leuk om te weten: in Volta Region spreken ze Ewe in plaats van Twi. Als iemand “Yabou” (ik ga er even vanuit dat je het zo schrijft maar je zegt “ja-boe”) tegen je zegt, bedoelen ze blanke. En voor degene die dat nog niet weet: dat is absoluut niet racistisch bedoeld. Het is gewoon een begroeting.

Wij waren van plan om over het strand naar Ada Foah te lopen, maar in de brandende zon was dat even iets te veel gevraagd. Ik vraag me ook af of het überhaupt wel te belopen valt, misschien moet je dat nog even navragen. Ada Foah is de plek waar de zee en de Volta River bij elkaar komen. Na een paar kilometer (ja, zo sportief waren we) zijn we via een doolhof van tuintjes weer bij de weg aan gekomen om op zoek te gaan naar eten.

Natuurlijk kun je in de omgeving ook echt dingen bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld in Keta een slavenfort bezoeken, je kunt in de lagoon zwemmen, een boottrip over de Volta River maken of de plaatselijke markt bezoeken. Vraag de medewerkers naar alle mogelijkheden, en je gaat je zeker niet vervelen.

Mijn ervaring

Ik wilde al een tijdje naar deze lodge omdat het er op de foto’s echt fantastisch uit ziet. In het echt is het zelfs beter. De medewerkers zijn heel vriendelijk en willen overal bij helpen. Ondanks dat het een beetje in the middle of nowhere ligt, is er genoeg te doen. Wij kozen ervoor om dat niet te doen, maar je kunt je prima op deze plek vermaken. Het was jammer dat het qua gasten niet druk was, dan hadden we misschien nog wat andere mensen kunnen ontmoeten. De kamer was heel fijn. Het is een enorm pluspunt als het toilet en de douche gewoon bij de kamer hoort, scheelt een hoop gedoe. We begrepen niet helemaal waarom de ventilator niet boven het bed hing. Hierdoor hebben we alsnog een hele warme nacht gehad. En dat in combinatie met het lawaai van de weg (waar ze je op hun website trouwens netjes voor attenderen) maakt dat we vooral de eerste nacht slecht geslapen hebben. Om eerlijk te zijn ben ik wel wat gewend in Ghana, en die twee puntjes zorgen er echt niet voor dat ik nooit meer naar deze plek terug ga. Ik kan het je absoluut aanraden om deze lodge eens te bezoeken. Of je nu iets actiefs wilt doen of gewoon lekker een paar dagen wil luieren, je bent op de goede plek.

Ghana, lodge, eco, organic garden, volunteer, volunteer work, sleep, beach

Wat vond je van deze review? Laat het me weten als je deze plek gaat bezoeken of bezocht hebt en nog wat wilt aanvullen!

Liefs, Jennifer

P.S. Meet Me There African Home Lodge is een eco project. Je kunt er ook vrijwilligerswerk doen, meer informatie daarover vind je hier.

Wil je geen update meer missen? Volg me op Facebook, Instagram en Bloglovin’

 

Meet Me There African Home Lodge on the coast of the Volta Region. We came from Accra and it is a quitte long journey to reach it. It was interesting to see that the landscape is so different from the ones I saw before. The ones I saw where more green nature with palmtrees and mountains, and this landscape is flat and more like a desert. You can find the route description on their website. From Accra going it is really easy.

The lodge is located nearby the beach, but it is good to know that it is very dangerous to swin in the sea. But you can swim in the lagoon who separates the lodge and the beach. When you want to go to the beach, you can take the small boat.

When you arrive at the place the first thing you will think is “what a beautiful place”. And it is true. It is so beautiful with the bar and the terrace what is build on the lagoon. And then you have to green garden where they grow their own vegetables. There is also a place with beds and hammocks where you can relax and enjoy the sounds of the water and the animals.

There are three typs of rooms. The dorm, the standard double room and the suites. We slept in the standard room, which was good enough for us. All the standard rooms have a small livingroom and their own toilet and bathroom. Which is very positive, because I don’t like sharing the bathroom with other people. There is also a mosquitonet available, so you don’t have to bring your own. The price is not that high. For two nights we paid 120 cedi, which is around 25 euro. That is a good price for such a nice room and place.

Unfortunately the lodge is not nearby other big cities or something, so you have to eat and drink in the restaurant. Which is not a problem at all because the food is delicious! On Saturdays it is pizza-time, the other days you can enjoy for example rice or potatoes with salad and chicken. And please do yourself a favour and order the Greek salad. You will not be dissapointed. 

If you just want to relax you have found the right place, but also when you want to do more active things you are at the right spot. My boyfriend and me came to relax, so the only thing we did was enjoying and walking on the beach. We tried to walk to Ada Foah, where the Volta Region and the sea come together, but maybe it was far. So if you want to do that, please ask the staff if it is far or not haha. Other things you can do is visit the slavefort in Keta, swim in the lagoon, go on a boattrip on the Volta River (wanted to do this, but is was only on Saturdays) or visit the local market. Don’t feel shy to ask the members for ideas. I think they will love to help you.

My experience is that this is the perfect place for everyone. If you like relaxing or you like to do active things, you will not get bored at this place. Our room was perfectly fine. We only didn’t understand why the fan is not above the bed. That and the noise coming from the traffic (note: on the website they warn you for the noise, that is decent I think) made that the first night we didn’t sleep that well. But however, that couldn’t break our little holiday. And still I recommend everyone to come and visit this place. We had a really nice stay there, and I hope we will go back soon.

What do you think about this review? Will you visit the place now or did you visit it already and do you want to say something about it? Don’t be shy and let me know!

Liefs, Jennifer

P.S. The lodge is an eco project. There is also the opportunity to do volunteer work. You can read more about that here.

Follow me on Facebook, Instagram and Bloglovin’ and never miss a post!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply