LIFESTYLE

Wat nou als het lukt #3: een kleine update

Het is alweer een paar weken geleden dat ik schreef over mijn terugkeer naar Ghana. Toen schreef ik over Making Africa Work en de grote kans nog in juli naar Ghana te gaan. Als je me volgt op Facebook en Instagram weet je dat ik niet ben gegaan, maar Making Africa Work is nog niet van de baan. Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Terug naar Ghana

Meer over Making Africa Work lees je hier.

Eind juli werd het niet

Voor het traject van MAW ga ik samenwerken met een lokale partner in Ghana. Deze was voor mij helaas niet op tijd gevonden, en omdat MAW een voorbereidingstraject (voor visum en dergelijke) rekent van twee weken was het onmogelijk om nog eind juli te vertrekken. Dat was best een teleurstelling, want ik had me er wel al een beetje op in gesteld. Omdat er maar niemand voor mij gevonden werd, besloot ik zelf heel veel mensen in Accra te mailen. Daardoor heb ik nu een lijstje met mensen die ik straks kan gaan bezoeken, super fijn. Uiteindelijk kwam begin deze maand dan toch de match.

Real Peoples Company

Ik ga samenwerken met Paul van Real Peoples Company. Zij maken tassen in Accra. Paul is mega enthousiast om mij te gaan helpen, omdat hij ook heel graag wilt dat er meer werkgelegenheid in Ghana wordt gecreëerd. We hebben tot nu toe af en toe contact via Whatsapp, en hij komt over als een zeer aardig persoon. Wat we precies gaan doen weet ik niet. Ik ga in ieder geval een kijkje nemen op zijn werkplaats, onderzoeken hoe hij die is begonnen (zodat ik er zelf ook eentje kan beginnen), hoe hij aan goed personeel is gekomen en wat er allemaal bijkomt kijken met contracten en salarissen en zo. Ja, mijn bedrijf wordt een serieuze zaak! Verder gaan Paul en ik natuurlijk samenwerken aan het business plan van Dreams from Ghana. Dat staat namelijk als tegenprestatie voor deze reis met MAW. Nu heb ik daar door mijn opleiding (en omdat ik ook bezig ben met een soortgelijk traject op de studie voor DfG) wel ervaring mee, maar deze keer moet het in het Engels én ik wil natuurlijk ook met wat heel goeds komen.

Maar wanneer dan wel

Het is nu bijna rond, en ik ben ook al bij MAW (PUM) op kantoor geweest voor een laatste briefing: naar alle waarschijnlijkheid vertrek ik op 26 augustus met een rechtstreekse vlucht naar Accra. Super snel dus al! Op dit moment is MAW in het bezit van mijn paspoort voor het visum, en de vlucht moet nog officieel gemaakt worden maar het is eigenlijk wel zo goed als zeker. Nog een kleine twee weken en ik ben er gewoon weer. Mijn zesde keer in Ghana!

In Accra

Naar alle waarschijnlijkheid ga ik twee weken in het Shiloh guesthouse slapen. Mister komt me van het vliegveld halen, en vanuit daar reizen we samen naar het guesthouse. Hij blijft dan een nachtje slapen, en afhankelijk van of ik op zondag met Paul begin kunnen we misschien nog een dag samen doorbrengen. Of ik ga naar Paul om te beginnen aan het plan en de reis. Het guesthouse is heel dichtbij Pauls huis en zijn werkplaats. Daar ben ik heel blij mee, want ik ben niet heel bekend in Accra en al helemaal niet in dat deel van de stad. Ik hoop dat ik in de avonduren en misschien het weekend tijd heb om Accra te ontdekken. Naast Trashy Bags, Osu, Arts Centre en Kaneshie kom ik er namelijk nooit terwijl het toch wel een zeer opkomende stad met veel mogelijkheden heeft. Mocht je tips hebben, laat het me weten.

Wat me nog rest is de laatste dingen voorbereiden, dingen regelen op mijn studie en aftellen natuurlijk. Je kunt me uiteraard weer volgen via mijn blog en Instagram. Ik ben ook van plan om te gaan bloggen op Dreams from Ghana en de Instagram daarvan. De reis is tenslotte daar voor bedoeld!

Liefs, Jennifer

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sabine
  14 augustus 2017 at 05:25

  Wat fijn dat je toch kan gaan, ook al is het een beetje later. Succes met de voorbereidingen en alvast veel plezier en succes! x

  • Reply
   Jennifer
   14 augustus 2017 at 16:59

   Dankjewel <3

  Leave a Reply