LIFESTYLE

Ghanaian life #12: Ik weet het allemaal niet meer

Het lijkt alweer maanden geleden dat ik drie maanden in Ghana wonen (en dat is het eigenlijk ook). Jullie hadden de laatste weekoverzichten nog van mij tegoed, dus bij deze: weekoverzicht numero 12. Deze week een ander weekoverzicht dan normaal. Toen ik in Ghana was heb ik van deze week alleen over maandag en dinsdag geschreven, en ik zou echt niet meer weten wat we voor de rest nog hebben gedaan.

Peki Roots Yard Ghana

9 t/m 15 januari

Maandag waren we nog steeds in Peki, bij Roots Yard. Vrijwel direct na het fijne ontbijtje (kaneelbrood en een sapje) pakten we onze spullen en gingen we op de weg terug naar Winneba. Na ongeveer een uur staken we Lake Volta over. Bij de Adomi Bridge. Bij Akosombo. Oorspronkelijk de reden waarom ik naar Lake Volta wilde komen. Alleen waren de hotels in die regio’s te prijzig, vandaar dat we voor Peki kozen. Maar het punt is: we hadden dus makkelijk naar de Adomi Bridge kunnen reizen vanuit daar. Waarom hadden ze ons dat niet verteld? Weten we dat voor de volgende keer!

We zouden op de weg terug eigenlijk ook nog de Cedi Bead Factory bezoeken. Daar maken ze de kralen die wij bij Dreams from Ghana  gebruiken voor onze armbanden. We besloten, gezien we heel erg moe waren, dat even over te slaan. Hopelijk doen we dat de volgende keer dan

Rond 15.00 waren we terug in Winneba. Daar vielen we allebei bijna direct als een blok in slaap. Voor het avondeten besloten we te gaan eten bij Run Off restaurant. Een restaurant dat op Tripadvisor heel goed staat aangeschreven, maar we waren er zelf nog nooit geweest. Het was heel groot opgezet (maar weinig tafels en stoelen), en het eten was heel goed. Ik had jollof en spring rolls. Waarschijnlijk gaan we hier op onze laatste avond samen weer eten. Dat is op een vrijdag, en dan hebben ze ook live muziek. Ik ben benieuwd.

 

Dinsdag hadden we weer een slome dag. ’s Ochtends zijn we er even “uit” geweest omdat ik graag pannenkoeken wilde eten, en we geen meel meer hadden. Na het ontbijt hebben we echt niks meer gedaan. Van 13.00 tot 16.00 heb ik geslapen, van 16.00 tot 18.00 sliep Mister. Heel productieve dag dus! Ik vond trouwens nog wel op mijn tablet dat er nog een paar boeken van Storytel op stonden. Dit is een app waar je tegen betaling audioboeken kunt luisteren. Ik had daar een keer een gratis proef abonnement op, en blijkbaar zijn die boeken er nooit afgehaald. Grappig om hier naar een Nederlands audioboek te luisteren. Ik ben immers de enige die het kan verstaan.

Roots Yard Peki Ghana

Van de rest van de week weet ik niet meer wat we hebben gedaan. Waarschijnlijk nog een paar keer langs geweest bij de vrouw die mijn kleding maakte, nog veel klapspelletjes gedaan met de buurtkinderen, de Africa Cup gekeken en op zaterdag zijn we voor de laatste keer in Kokrobite geweest. Van die dag herinner ik me dat het heel erg ‘slecht’ (koud, mistig, bewolkt) weer was en we dus misschien en halfuur zijn gaan zwemmen. Daarna zijn we gaan eten bij Big Milly’s, en besloten we nog langs het winkelcentrum te gaan. Johnson (die neef van Mister) was daar nog nooit geweest, dus had weer de tijd van zijn leven. Foto’s maken in de supermarkt en op de foto met een enorme kerstboom. Dat soort dingen.

Liefs, Jennifer

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply