LIFESTYLE

Mijn Ghana-plannen voor 2016

Ghana staat in mijn leven best wel centraal (dat moge duidelijk zijn, zonder dat land was ik nooit met dit blog gestart). Daarom kan ik er heel erg van genieten om plannen te maken om naar Ghana te gaan, en wat ik daar dan precies ga doen. Ben je ook benieuwd naar mijn plannen voor 2016?

DSC00377.JPG

JANUARI – MAART

Mijn eerste trip in 2016 vindt al plaats in de eerste maand! Ik kan je zeggen, dat geeft heel veel rust in mijn hoofd. Het feit dat ik in december en januari al voorbereidingen kan treffen en kan bedenken wat ik precies allemaal wil zien en doen. Heer-lijk. Heerlijk dat ik niet nog zes maanden moet wachten (zoals in 2014 en 2015). Ik weet gewoon dat ik ga!

Ik vlieg 25 januari, de volgende dag ergens in de middag land ik in Ghana. Ik heb een best lange overstap in Istanbul, maar via Turkisch Airlines kan ik een gratis citytour doen dus misschien maak ik daar wel gebruik van. Kan ik die stad ook weer afstrepen.

En wat ga ik daar doen? Natuurlijk chillen en genieten met m’n vriend en familie en vrienden. Daarnaast moet er voor Dreams from Ghana wel het één en ander gebeuren. Ik denk dat ’t voornamelijk foto- en videomateriaal schieten wordt, maar wat ik echt voor het bedrijf ga doen moet ik nog even bespreken. Waarschijnlijk ga ik ook nog wat dingen doen (in de richting van sportlessen geven/een klein evenement organiseren/een klein onderzoek doen) voor mijn studie, om vrije studiepunten te verdienen. En als laatst wil ik natuurlijk de toerist uithangen (maar niet elke dag). Met het schaamrood op mijn kaken moet ik toegeven dat ik nog nooit in het noorden van Ghana ben geweest, dus dat moet er nu wel een keer van komen. Als we dan toch gaan, wil ik daar ook een bezoekje aan Mole National Park brengen. Dan kan “olifanten in Afrika zien” ook van mijn bucketlist worden afgestreept.

DSC00508.JPG

Het strand bij Ko-Sa beachresort in Ampenyi

 

ZOMER

Ik ben al vier zomers op rij niet in Nederland geweest in de zomer (of ten minste juli en augustus). In de zomer van 2012 werkte ik op een camping in België, de zomers er na was ik in Ghana. Of ik deze zomer in Ghana ben, is nog maar de vraag. Mister heeft namelijk voor zichzelf besloten dat ie naar Nederland komt deze zomer! Dat is natuurlijk ook supertof. Of het echt gaat gebeuren is nog even afwachten. De visumprocedure is best lastig, helemaal bij een eerste aanvraag. Maar het is wel iets wat we de komende weken (ook als ik in Ghana ben) gaan uitzoeken, en misschien hebben we geluk en komt ie over!

Zo niet zit de kans er dik ik naar Ghana ga voor een paar weken. Ook helemaal niet verkeerd natuurlijk…

DSC03045.JPG

Boti Falls in Koforidua

OKTOBER – JANUARI

In april ga ik me aanmelden voor de minor “Internationalisering: werken in ontwikkelingslanden”, en daarbij is het een verplichting om minimaal zeven weken stage te lopen in een ontwikkelingsland. Vette straf natuurlijk. Het zal geen verbazing zijn dat ik deze stage ga lopen in Ghana. Het wordt sowieso in of vlakbij Accra, omdat Mister daar vanaf september vlakbij gaat studeren en dan kunnen we elkaar lekker vaak zien. Ik weet niet nog wat voor stage ik ga en wil doen. Op dit moment neig ik eerder naar een commercieel bedrijf dan naar een school of een kindertehuis. Die ervaringen heb ik immers al op zak, en ik ga stage lopen in Ghana om nieuwe dingen te leren.

DSC00502.JPG

Een random straat in Accra

Conclusie van deze post? De komende maanden heb ik nog genoeg te vertellen over Ghana!

Naar welke reis ben jij het meest benieuwd?

Liefs, Jennifer

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  diyaata
  3 januari 2016 at 21:59

  Wat een mooie plannen! Ik wist niet dat je een blog had, leuk!

 • Reply
  Sabine
  12 januari 2016 at 01:26

  Wat een toffe plannen! Ik verbleef toen in Tamale, en ben dus ook in Mole geweest. Zal vast wel het één en ander veranderd zijn nu, maar was toen écht een toffe ervaring. De baboons klopten gewoon op de hoteldeur en vlogen over de tafels door het restaurant. En smorgens vroeg deed ik de deur open en stond er zo een gigantische olifant op nog geen 5 meter afstand uit een emmer water te drinken. Wordt helemaal leuk meid!

  Wat zijn trouwens je verdere plannen? Als je gaat emigreren, zit dat er dan al snel in of eerst je studie afmaken?

  • Reply
   Jennifer | Living the Ghanaian dream
   12 januari 2016 at 08:01

   Ik wil echt zooooo graag naar Mole. Sliep jij in Mole Hotel (of hoe ze dat noemen)? Dat wat je vertelt klinkt wel bekend. Ik lees onwijs veel reisblogs van Ghana-vrijwilligers en zo, en dat wordt veel gezegd. Maar ik ben benieuwd, wil het sowieso met eigen ogen zien natuurlijk.
   Ik ga eerst m’n studie afmaken en dan misschien een jaar werken/in andere landen reizen (ik neig naar Zuid Amerika) en dan wss emigreren. Maar zo ver is het nog lang niet, en om eerlijk te zijn als ik zo’n twee keer per jaar daarheen kan gaan dan vind ik het voor nu ook wel prettig. Dan hoef ik nog niet zo’n grote beslissing te maken.

   Leuk dat je zoveel reageert trouwens 🙂

   • Reply
    Sabine
    13 januari 2016 at 02:55

    Geen idee waar ik verbleef…. Volgens mij was er rouwen maar 1 optie. Leuke plannen en vooruitzichten heb je trouwens!

  Leave a Reply