LIFESTYLE

Obroni on tour: 6x Amsterdam bezoeken met buitenlandse liefde

Wanneer Mister naar Nederland komt voor een vakantie is absoluut nog heel onzeker. We moeten nog uitzoeken hoe dat precies werkt, wat we ervoor nodig hebben en sowieso gaat het veel tijd kosten. Een toeristenvisum voor Nederland krijgt een Ghanees niet bepaald cadeau. Desalniettemin deel ik vandaag vijf plekken in Amsterdam waar ik Mister heel graag mee naar toe wil nemen.

Mooi lentedag in Amsterdam

Langs de grachten lopen – Ik kan niet wachten om met Mister langs de grachten te lopen. Ik vind het zelf al bijzonder genoeg, dus ik ben heel benieuwd wat hij er van vindt. Natuurlijk stuur ik heb foto’s, maar toch denk ik dat hij zich niet realiseert dat het echt is. Dat wij echt zulke huizen hebben. En wie kan het hem kwalijk nemen? Hij is nog nooit buiten Ghana geweest, en het zal me niks verbazen als hij denkt dat iedereen op de wereld in dit soort huizen leeft. Maar in ieder geval, ik kan niet wachten om met hem langs de grachten te slenteren. Zonnetje in de rug, bootjes kijken en vooral heel blij zijn dat hij ook eens in mijn land is.

Rijksmuseum Amsterdam

Musea bezoeken – Stiekem heb ik al heel lang geen museum meer van binnen gezien. Onder andere door mijn blog ben ik zeker van plan om dit wel te gaan doen. Er ligt een schat aan informatie in musea. Daarom vind ik het ook belangrijk dat Mister van het één en ander op de hoogte is. Ik wil bijvoorbeeld echt het Anne Frankhuis met hem bezoeken. Dat is toch een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis.

Op het terras zitten – In Ghana is op een terras zitten niet zo vanzelfsprekend als hier in Nederland. In Accra is het al iets makkelijker, maar bijvoorbeeld in Bawjiase is het zo goed als onmogelijk. Wat wil je ook met één restaurant in het dorp. En dan nog, stel we konden buiten zitten dan wilde ik dat niet. Ik hoef op zich geen zand en stof (door langs rijdend verkeer) in mijn lekkere bordje rijstbal te krijgen. Ik kijk uit naar urenlang vertoeven op een Amsterdams terras. Koud glas frisdrank en een Hollandse snack erbij en mij hoor je niet klagen.

Door het (Vondel)park lopen – Betekenis: gister was de eerste keer in mijn leven dat ik door het Vondelpark liep. Ik ben er vaak genoeg langs gereden met de tram, maar er echt door lopen deed ik nooit. Waarom weet ik niet, het is een prachtig park. Maar van die verliefde stelletjes om me heen werd ik natuurlijk wel een beetje kriegelig ;). Dat wil ik ook! Daarom wil ik heel graag met Mister wandelen en vervolgens een mooi plekje zoeken om lekker te picknicken. Sounds like a plan!

Vondelpark Amsterdam

Festivals bezoeken – Wat is er beter dan zon en muziek? Zon, muziek en Mister erbij natuurlijk. Nu is Mister niet zo’n fan van “mijn muziek” (wat ik juist speciaal voor hem op mijn Ipod had gezet om aan hem te laten luisteren), maar houdt hij meer van “zijn eigen Afrikaanse muziek”. Geen enkel probleem. Daar hebben we Kwaku Summer Festival voor. En er zijn vast nog genoeg andere mogelijkheden. Laat de lange zomeravonden maar komen.

Fietsen – Ik denk niet dat dit er ooit van gaat komen. Ik weet niet eens of Mister kan fietsen. Hij was wel zwaar onder de indruk toen ik een fiets van iemand pakte en er een rondje mee kan fietsen. “Ohhhh you know how to use a bicycle!” Uiteraard. Je kunt het meisje wel uit Nederland halen, maar Nederland niet uit het meisje (of zoiets). Maar goed, ik ben altijd een beetje jaloers op toeristen die een fiets huren en dan rondjes door de stad gaan fietsen. Ook op niet-toeristen trouwens. Ik wil dat ook! Toch maar even poolshoogte gaan nemen of Mister niet wat “fietslessen” kan nemen.

Heb jij nog leuke tips voor een bezoek aan Amsterdam?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Rob Alberts
  6 mei 2016 at 07:22

  De zaterdagmarkt op Ganzenhoef geeft Mister misschien een klein beetje een thuisgevoel in Nederland?

  Zonnige groet,

  • Reply
   Jennifer
   6 mei 2016 at 10:03

   Ga ik eens opzoeken. Bedankt voor je tip! Leuk!

 • Reply
  Yvonne
  7 mei 2016 at 15:04

  Kan me voorstellen dat het heel bijzonder gaat zijn om dit samen te doen! De voorpret alleen al is hartstikke leuk, hopelijk komt het goed met dat visum tzt!

  • Reply
   Jennifer
   7 mei 2016 at 16:27

   Dat hoop ik ook! Maar moet vast ooit lukken haha

 • Reply
  daenelia
  10 mei 2016 at 21:07

  Bami-schijf en Nasi-bal. Bij de Febo. Dat is zo bizar, dat moet wel leuk zijn 🙂 Mijn gozer, uit Engeland dan, vond dat echt heel raar.
  Ik duim dat het lukt om hem hiernaar toe te krijgen. Dat is inderdaad een stuk lastiger dan uit Engeland hier naar toe komen.

  • Reply
   Jennifer
   10 mei 2016 at 21:17

   Jaaa dat ik daar niet aan gedacht heb! Sowieso “eten uit de muur” natuurlijk. Dankjewel!

 • Reply
  Sabine
  19 mei 2016 at 16:50

  Haha heerlijk! Hij naar Nederland gaat een grote cultuurshock worden 😛 Ik zou ook met m gaan schaatsen (als dat mogelijk is met het jaargetijde) en naar de Wallen natuurlijk! Dat gaat hij echt bijzonder vinden. Ook leuk is een boottochtje maken, of beter nog: zeilen. Oh en eten uit de muur halen: heel bijzonder voor een buitenlander. En een patatje oorlog eten en haring… Ohjee dit wordt de schock van zijn leven 😛

  • Reply
   Jennifer
   19 mei 2016 at 22:45

   Ik denk dat ie doodvriest als ie hier komt als er ijs is hahaha. Misschien een kunstbaan dan. Helaas ben ik zelf geen geboren schaatstalent, maar absoluut een goed idee. Oh absoluut, daar ben ik van overtuigd! Hij denkt alleen zelf dat ie het “wel even doet”. Nou ik ben heeeeel benieuwd!

  Leave a Reply