LIFESTYLE

Wat nou als het lukt #1: Dreams from Ghana is live

Wie mij al volgt via Facebook heeft het misschien voorbij zien komen : mijn webshop Dreams from Ghana is live! In Wat nou als het lukt wil ik je op de hoogte houden van de ontwikkelingen van mijn ‘ondernemersbestaan’, de webshop en de samenwerking met lokale ondernemers in Ghana.

dreams-from-ghana-webshop

Dreams from Ghana in het kort

Dreams from Ghana is in 2014 ontstaan door het idee om niet ‘zomaar’ geld te geven aan mensen in ontwikkelingslanden, maar een soort samenwerking op te zetten waar beide partijen winst uit kunnen halen. Ik ben van mening dat wanneer ook de persoon in bijvoorbeeld Nederland iets kan verdienen met de samenwerking, de relatie tussen de partijen veel gelijkwaardiger is.

Wij werken samen met lokale ondernemers in Ghana die voor de lokale markt al tassen of accessoires produceren. Doordat wij bij hen inkopen, ontvangen ze een extra inkomen. We willen dat ze voor de lokale markt blijven produceren voor het geval hun product hier in Nederland niet aanslaat. Zonder ons extra inkomen moeten ze nog wel in staat zijn eten en drinken en vaste lasten te kunnen betalen. Het extra inkomen is bedoeld om een droom uit te laten komen. Veel van onze ondernemers willen bijvoorbeeld een extra machine aanschaffen en personeel aannemen, zodat die mensen ook weer een inkomen krijgen.

Op dit moment verkopen we tassen en accessoires van zes verschillende ondernemers. Uiteindelijk willen we tot een bepaald aantal ondernemers komen waar we op langere termijn mee gaan samenwerken.

Deze tassen en accessoires verkopen wij dus in onze webshop.

De weg tot nu toe

Dat we hier al in 2014 onofficieel mee zijn begonnen en sinds deze week pas online zijn, zegt denk ik al genoeg. De weg naar dit moment toe was vooral hobbelig te noemen. Voor mij persoonlijk niet eens omdat het zo moeilijk is om een redelijke website te bouwen, maar meer omdat ik onzeker ben over het nut van de webshop. Vaak schiet me de gedachten ‘Wat als niemand hier interesse in heeft’ ‘Wat als we niet beter kunnen zijn dan de concurrentie’ en ‘Wat als we dit gewoon niet kunnen’ binnen. Hierdoor schoof ik het steeds op de achtergrond. Was ik bang om hieraan te werken. Bang om aan mijn eigen dromen te werken. Tot ik vorige week besloot dat het uitstellen genoeg geweest was, en dat we het gewoon moesten gaan doen. De webshop is niet wat ik voor ogen had, we hebben eigenlijk nog niet genoeg kennis over de wet en regelgeving en we weten bijna zeker dat er af en toe iets misgaat. Maar wat maakt het uit? Learning by trial and error is iets dat ik mijn hele leven moeilijk heb gevonden. De hele wereld mag fouten maken, maar ik stond mezelf dat nooit toe. En waarom? Geen fouten maken heeft me echt niet verder gebracht dan wel fouten maken en daar van leren.

Fouten zijn het bewijs dat je het tenminste aan het proberen bent – Omdenken

Hoe gaan we verder

Nu ik er dus eindelijk over uit ben dat ook ík fouten mag maken, konden we eindelijk de website online gooien en gaan we nu zien waar het schip strandt. Uiteindelijk hopelijk in Ghana natuurlijk, maar voor nu is alles helemaal prima. Via mijn opleiding volg ik een leertraject om je eigen bedrijf op te zetten. Ook daar merk ik dat ik het lastig vind om verder te gaan met bijvoorbeeld het opschrijven van onze kernwaarden, strategie en een doelgroep bepalen. Wat als ze het niet goed vinden? Wacht. Ze? Wie is ze? Het is míjn bedrijf. En natuurlijk moet ik rekening houden met mijn partner in crime, het is óók haar bedrijf maar daarna houdt het ook echt op.

Dus ja? Wat nou als het lukt. Wat nou als we over een tijdje echt een vast aantal ondernemers hebben die kwaliteit leveren en waar we prettig mee samenwerken. Wat nou als we hen een redelijk stabiel inkomen kunnen bieden zodat ze hun dromen waar kunnen maken. Wat nou als we ze ook op andere gebieden dan financieel kunnen helpen om hun dromen waar te maken. Wat nou als we het talent, creativiteit en positivisme van Ghanezen met de hele wereld kunnen delen.

Wat nou als we de hele wereld met elkaar kunnen verbinden? Wat nou als we iedereen kunnen laten realiseren dat we allemaal mensen zijn? Dat we uiteindelijk allemaal gelukkig, veilig en geliefd willen zijn?

Wat nou als jij daar deel uit van kan maken? Bezoek de webshop van Dreams from Ghana, laat ons vooral weten wat je er van vindt. Complimenten, verbeterpunten, noem het maar op. Samen kunnen we delen, verbinden, veranderen en het verschil maken. 

Liefs, Jennifer

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sabine
  24 mei 2017 at 17:33

  Gefeliciteerd!!! Online! Echt te gek meid! Ik herken mezelf erg in wat je schrijft over de struggles en onzekerheden. Niet durven werken aan je dromen. Het is een kwestie van hobbels nemen en fouten maken. Maar daar kom je uiteindelijk alleen maar beter uit. Ik moet zelf ook eens wat vaker die hobbels gaan nemen haha. Ik heb de website natuurlijk meteen van top tot teen bekeken (ik houd namelijk ook enorm van rondneuzen op een webshop met zoveel leuks en ik kan uren kijken naar hoe websites in elkaar zitten hahaha, over vreemde hobby’s gesproken…). Ziet er echt supermooi uit! Ik vind het persoonlijk ook heel fijn om wat te kunnen lezen over de makers achter die prachtige spulletjes. Onder ‘blog’ staat niets trouwens… Heel veel succes en plezier!

  • Reply
   Jennifer
   25 mei 2017 at 08:10

   Kunnen we allebei iets om ons to-do-lijstje zetten 🙂 Dankjewel! We hebben nog geen blogs geschreven, vandaar 😉

  Leave a Reply