GHANA IN THE NETHERLANDS

Van die Afrikaanse feestjes #2

Het is weer tijd voor Afrikaanse feestjes! Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die niet blij worden van Afrikaanse feestjes, dus vandaag weer een overzicht van de leukste feestjes de komende tijd. Zie ik je daar?

Afrikaanse feestje Ghana school

Ben jij door Afrikaanse feestjes #1  naar Keti Koti in het Afrika Museum geweest of ben je nu op Festival Mundial? Tof! Misschien vind je de volgende feestjes ook wel interessant.

1 juli – Rituals by Afrolosjes X SoSo Lobie Waterkant

Afrolosjes in Waterkant

(bron)

Nog nooit van Afrolosjes gehoord? Des te meer reden om komende vrijdagavond/nacht je dansschoenen uit de kast te pakken en helemaal los te gaan in Waterkant. Afrolojes laat je écht horen “What Africa sounds like“, dus zeker een must-do om volgend weekend mee te beginnen.

Wat kan je verwachten?

Veel muziek en veel mensen die heel goed weten hoe ze moeten dansen. Laat het je niet afschrikken. Ik ben eens in Club Air bij Afrolosjes geweest. Ook al danst een houten plank nog soepeler dan ik, ik heb me nul momenten ongemakkelijk gevoeld omdat ik “niet kan dansen”. De mensen die op dit concept af komen, zijn (over het algemeen) niet geïnteresseerd in de dancemoves van een ander, maar komen om er zelf een toffe avond van te maken. Een gedachte die mij heel erg aanspreekt.

Praktisch

Het feest begint om 23.00 in Waterkant, Amsterdam (maar uiteraard kom gerust een uur later). Verder is het me onduidelijk of er entreegeld is, misschien kun je dat zelf nog uitvogelen.

2 juli – Parc le Loose X Tolhuistuin

Parc le Loose

(bron)

Zei er iemand Afrolosjes? Ja! Als je na je avontuur in Waterkant net zo’n fan van Afrolosjes bent als ik, kun je lekker doorpakken en je ’s avonds vermaken in de Tolhuistuin in Amsterdam (weer ja). Maar er is meer. Dit evenement begint al ’s middags met onder andere veel eten en een kleurrijke markt.

Wat kan je verwachten?

Zoals ik al zei: eten, markt, gezelligheid, chillen, muziek. Perfect dus. En vergeet de Silent Disco (met Afrolosjes dus) niet over te slaan. Ik heb dat dus nog nooit gedaan, en ik ben daar best benieuwd naar. Dit evenement is trouwens onderdeel van Amsterdam Roots Festival.

Praktisch

De Tolhuistuin ligt tegenover het Centraal Station. Je hoeft alleen het IJ nog over met de gratis pont naar Buiksloterwegveer. Super chill dus. Kaartjes kosten €7,50 voor alleen de markt en hetzelfde bedrag voor alleen de Silent Disco, en een combi ticket kost €12,50. Voor het geld hoef je het niet te laten denk ik zo.

3 juli – Roots Open Air

Roots Open Air

(bron)

Dit weekend houdt het niet op met al die Afrikaanse feestjes. Volgende week zondag kun je namelijk gratis naar Roots Open Air in het Oosterpark (en je weet waar dat is, want je was vrijdag al naar Keti Koti). Roots Open Air is een festival met voor ieder wat wils. Geen excuus om niet te gaan dus.

Wat kan je verwachten?

Een Roots Bazaar en swingde workshops, vast ook eten en veel muziek. Ik denk dat ik me alvast inschrijf voor de workshop “Djembe Dramé: Afrikaanse dans- en percussie workshop“, daarna even pauze neem en vervolgens helemaal los ga bij Baba Commandant & Mandingo Band. Klinkt als een plan.

Mocht je kinderen hebben kun je die gerust meenemen, en lekker dumpen op het Kinderplein en het Kids Podium. Zij kunnen zich vermaken met schmink, een Braziliaanse dansworkshop en een leuke muziekvoorstelling. Prima.

Praktisch

Roots Open Air is hartstikke gratis, dus geen gedonder met kaartjes. Verder is het dus in het Oosterpark, en neem je goede humeur mee.

8 – 10 juli – Afro-Latino Festival 2016

Afro Latin Festival

(bron)

Ik weet eigenlijk niet of er ook Belgen op mijn blog meelezen (zo ja: laat je gerust horen), maar dit evenement gaat plaatsvinden in België. Het Afro Latino Festival belooft je muziek uit Afrika (natuurlijk), Zuid-Amerika, de Caraïben Zuid-Europa. Best een aardige mix waar je je niet snel zult vervelen.

Wat kan je verwachten?

Ten eerste best een aardig rit voor als je, net als ik, van boven Amsterdam komt. Maar daar krijg je dan wel muziek van onder andere Sean Paul, Omar Perry en Rocky Dawuni voor terug. Ik denk dat het op dit festival vooral draait om de muziek, ik lees niks over eten (helaas).

Praktisch

Het festival is georganiseerd in Bree, Berkenbroek. Geen zorgen, ik wist ook niet waar dat ligt. Het is een driedaags-evenement met allerlei verschillende kaarten, zowel inclusief als exclusief campingplek. Een dagkaart voor zaterdag kost bijvoorbeeld €45, en met campingplek €65. Er zijn ook VIP kaarten.

10 juli – The Hague African Festival @Het Spuiplein en Nieuwkerk

The Hague African Festival

(bron)

The Hague African Festival is een festival verspreid over meerdere dagen met verschillende evenementen. Op 25 juni was bijvoorbeeld de film Borders te zien in het filmhuis, maar waarschijnlijk hebben jullie dat dan nu gemist. Gelukkig lees je deze post op tijd, en kun je op 10 juli nog wel naar het Spuiplein en de Nieuwkerk voor ander Afrikaans vertier.

Wat kan je verwachten?

Een vol programma met muziek op het Spuiplein en de Nieuwkerk. Artiesten als Oké Sène en Mokoomba spelen op het plein, en in de kerk kun je bijvoorbeeld de uitslag van de amateur contest bijwonen (misschien kan je nog meedoen met die contest).

Praktisch

Het evenement is gratis, dat is top. Verder zijn er geen noemenswaardige zaken die je zou moeten weten. Gewoon gaan dus.

Nou dat waren wel weer genoeg feestjes voor deze keer. Gelukkig heb ik nog een hele lijst die ik met jullie wil delen. Laat me weten als je naar een van deze feestjes gaat, en achteraf wat je er van vond.

Liefs, Jennifer

 

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rob Alberts
  26 juni 2016 at 13:40

  Leuk !!!

  Vrolijke groet,

  • Reply
   Jennifer
   26 juni 2016 at 13:47

   Bedankt!

 • Reply
  Sabine
  26 juni 2016 at 18:54

  Dat is altijd leuk: een beetje van Afrika in Nederland 🙂 Gezellig!

  • Reply
   Jennifer
   26 juni 2016 at 20:06

   Haha zeker! Zijn er eigenlijk ook echt typische Colombiaanse feestjes in Nederland? Niet dat er typische Ghanese feestjes zijn (er zijn altijd invloeden van andere landen), maar ben wel benieuwd

  Leave a Reply