GHANA IN THE NETHERLANDS

Afrikaanse kleuren aan je garderobe toevoegen #1

Kan jouw garderobe wel wat Afrikaanse kleuren en stoffen gebruiken? Dan heb ik goed nieuws voor je! De laatste jaren zijn er namelijk best veel Nederlanders (en uit Afrika/Suriname afkomstige mensen) met het idee gekomen om de fantastische creaties van Afrikanen in Nederland te verkopen. Vandaag deel ik vandaag een paar van deze winkels en webshops. Kun je daarna lekker gaan shoppen!

Ghanese jurk op het strand in Ghana

Chocolate Sisters

Het merk is in 2014 opgericht door twee vriendinnen. Er is toen begonnen met alleen “op-maat” kleding, maar inmiddels is er ook “ready-to-wear” kleding te koop. Chocolate Sisters heeft al verschillende awards op haar naam staan, waaronder “Best Fashion Designer 2015” Interface Gambia TVSinds een paar maanden is het merk een samenwerking aan gegaan met JULIUS HOLLAND, een grote distributeur in Afrikaanse stoffen. Samen hebben zij de collectie “Haute JOLLOF” gelanceerd. Dat is natuurlijk de meest fantastische naam ooit!

Behalve in de webshop kun je de kleding sinds kort ook kopen bij Magazijn 110 in Winschoten. Als je daar in de buurt woont of toevallig een keer bent, zou ik als ik jou was zeker een keer gaan kijken.

Haute JOLLOF rok

Één van mijn favoriete items, uiteraard van de Haute JOLLOF collectie

Akwan2fo Fashion

Dit merk is opgericht door William, die zelf zes maanden vrijwilligerswerk in Ghana heeft gedaan. Via zijn webshop verkoopt hij onder andere jasjes, jumpsuits en shirts gemaakt in Ghana. Het merk werkt samen met Ghanese makers en Nederlandse ontwerpers. Akwan2fo Fashion is ook te koop in een pop-up store in Beverwijk, en binnenkort ook in Haarlem. Ik vind het verhaal achter deze organisatie en de items heel inspirerend. Simpel gezegd vind ik het gewoon een heel goed merk!

Bomberjacket uit Ghana

Dit bomberjacket zou ik graag aan mijn garderobe toevoegen

Dinkra

Bij Dinkra kun je terecht voor leuke, kleurrijke tassen. Ook dit merk is opgericht door twee zussen, met het doel om meer warmte en kleuren te brengen in het Nederlandse modebeeld. Daar kan ik me nou heel goed in vinden. De tassen (en andere producten) zijn te koop in de webshop. Het leuke aan de webshop is dat je ook kunt “zoeken op symbool”. De symbolen zijn Adinkra symbolen uit Ghana. Als teken van vriendschap kun je iemand bijvoorbeeld een tas geven uit de collectie “Ese ne Tekrema” -de tanden en de tong-. Dat is nog eens een origineel cadeau.

Dinkra tas Ghana

Een van mijn favoriete tassen uit de collectie van Dinkra

Afriek

Afriek verkoopt kledinguit Rwanda. In de webshop kun je onder andere de mooie blazers, bomberjacks en broeken bekijken (en kopen). Ook is dit merk te koop bij de Geitenwollenwinkel. Soms hebben ze een pop-up store.

Broek Afriek

In de Geitenwollenwinkel heb ik eens met deze broek van Afriek in mijn handen gestaan

Omar Seck

Kom je uit Leiden of ben je daar weleens te vinden? Op woensdag en zaterdag staat Omar Seck op de markt op de Nieuwe Rijn. Hij verkoopt onder andere broeken, shirts en jurken voor schappelijke prijsjes. Daarnaast is ie ook zeker in voor een praatje. Zeker de moeite om even bij hem langs te gaan.

Afrikaanse kleding markt Leiden

Van deze kleurrijke shirts kan ik geen genoeg krijgen

Tot zo ver mijn aanbevelingen voor winkels en webshops waar je zeker even moet kijken om je garderobe wat kleurrijker te maken. Mocht je nog andere suggesties hebben hoor ik het graag!

Liefs, Jennifer

P.S.: Wist je dat ik zelf ook tassen, armbanden, sleutelhangers en meer uit Ghana verkoopt? Op dit moment werken we heel hard aan een webshop voor Dreams from Ghana, zodat je ook daar terecht komt voor mooie items en tegelijkertijd onze producers in Ghana steunt om hun dromen te verwezenlijken.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rob Alberts
  15 juni 2016 at 18:45

  Niet voor niets dat Ghanese vrouwen altijd trots en fier rondlopen.
  Met zulke mooie kleding wordt heel natuurlijk.

  Zomerse groet,

  • Reply
   Jennifer
   15 juni 2016 at 18:55

   Uiteraard! En het (traditionele rokken en jurken en zo) staat ze ook nog eens fantastisch, ik zou er zeker ook trots op zijn. Mijn huid past niet altijd bij de kleuren (haha), maar een mooi modern model sla ik zeker niet af

 • Reply
  Sabine
  15 juni 2016 at 20:40

  Wat een prachtige kleding en spullen! Ik vond de vrouwen er daar sowieso al prachtig uitzien. Had zelf toen ook een jurkje laten maken. Hier in Colombia zou ik dit niet aantrekken, dan val ik nog meer op hahaha 😛

  • Reply
   Jennifer
   15 juni 2016 at 20:43

   Hahahaha hoe grappig zou het zijn als je dat deed. Ik trek mijn jurken hier in Nederland ook niet aan, maar dat is omdat ik ook vind dat ze mij niet staan (heb ze gehad). Ik heb wel een korte en een lange broek en een Angelina dress (lang shirt eigenlijk), die wil ik wel dragen als het hier eindelijk zomer wordt haha.

  Leave a Reply