GHANA IN THE NETHERLANDS

Dinkra: Kleurrijke producten met een verhaal

Ik word ontzettend blij van nieuwe Afrikaanse “merken” ontdekken in Nederland. Zo ontdekte ik een hele tijd geleden Dinkra. Ik schreef al eerder over de zussen achter dit merk, maar inmiddels heb ik ze ook mogen ontmoeten. Sinds kort hebben ze namelijk een winkel in Gouda waar ze hun fantastische tassen en accessoires verkopen. Hoe tof is dat!

I really like discovering African “brands” in the Netherland. Recent I discovered Dinkra. I already wrote about the sisters behind this brand, but some weeks ago I met them. Since the middly of July they have their own store in Gouda, where they sell their lovely bags and other accessories. It is really amazing!

Dinkra Ghanese tassen in Gouda

Ik werd heel gelukkig van het bericht dat Dinkra met een eigen winkel zou komen. Ik volgde ze namelijk al een tijdje op Facebook, maar ik vond het een beetje “riskant” om iets te bestellen omdat ik het niet eerst kon vasthouden. Twee weken geleden was het dan eindelijk zover: ik ging naar Gouda en Dinkra!

Over Dinkra

Dinkra is de onderneming van de zussen Debora en Anita. Eerstgenoemde is getrouwd met een Ghanees (nog voor dat ik überhaupt geboren was!), en samen met hun twee kinderen wonen ze in Nederland. Dat is sowieso al hartstikke leuk natuurlijk. De zussen zijn Dinkra begonnen om meer kleur en warmte in het Nederlandse modebeeld te brengen (zie ook de website). Nou ik kan je zeggen: als iedereen nou een tas bij Dinkra koopt, gaat het helemaal goed komen. De tassen zijn gemaakt van Ghanese stoffen en Anita maakt deze zelf in het atelier boven de winkel. Weer eens iets anders dan de producten laten maken in Ghana en hier verkopen (zoals ik zelf doe), maar zeker niet minder bijzonder. Door het op deze manier te doen kunnen ze hun klanten de kwaliteit leveren die ze verwachten en ontstaat er geen “cultureel gedoe” met de eventuele makers in Ghana. En Anita kan ook de prachtigste tassen maken, dus waarom niet? Naast tassen verkoopt Dinkra bijvoorbeeld ook spulletjes voor de baby, omslagdoeken en bandana’s. Voor een origineel cadeautje ga je hier zeker slagen.

De winkel

Per toeval konden de zussen een bod doen op een monumentaal pand in de binnenstad van Gouda, en zoals je inmiddels begrijpt hebben ze dat gedaan. Op 7 juli 2016 werd de winkel feestelijk geopend. En ik begrijp heel goed waarom dat een feestje was! Natuurlijk niet in de laatste plaats omdat de winkel heel erg mooi is. De tassen staan heel goed samen met de witte muren en door de “Ghanese details” waan je je misschien wel even in Ghana. Boven de winkel is het atelier waar Anita de producten maakt. Vanaf aankomende zondag is het atelier ook open voor publiek. Ik ben er al even gaan kijken, en ik weet zeker dat het fantastisch wordt.

Dinkra Ghanese tassen in Gouda

Dinkra Ghanese tassen in Gouda

Dinkra Ghanese tassen in Gouda

Dinkra Ghanese tassen in Gouda

Dinkra Ghanese tassen in Gouda

Symbolen

De naam Dinkra is een verkorting van van Adinkra. Symbolen die heel erg bekend zijn in Ghana, en vaak worden gebruikt. In het logo van mijn blog gebruik ik bijvoorbeeld “Osrom ne nsoromma”, the moon and the star. In totaal zijn er meer dan 200 symbolen, en Dinkra laat twaalf van deze symbolen terugkomen in hun producten. Zo krijgt het product extra betekenis.

Mijn aankopen

En je begrijpt natuurlijk dat ik Dinkra niet met lege handen verliet. Na een uurtje praten met de zussen, ervaringen delen over ondernemen met Ghana en tips ontvangen (waarvoor heel veel dank) verliet ik het pand met een stralende glimlach, heel veel inspiratie, Ghanese verjaardagsvlaggetjes en een hele mooie tas. De vlaggetjes hangen inmiddels voor het raam in mijn kamer (als ik straks naar Ghana ga, gaan ze mee want ik ben daar jarig!) en de tas gebruik ik bijna dagelijks. Doordat ie zo lekker opvalt, krijg ik er heel veel complimentjes over en natuurlijk verwijs ik al deze mensen door naar Dinkra.

Dinkra Ghanese tassen in Gouda

Dinkra Ghanese tassen in Gouda

Ik hoop dat wij met Dreams from Ghana ook ooit zo’n prachtige winkel kunnen openen. Alle producten vind je in de webshop, of doe jezelf een plezier en bezoek de winkel in Gouda (Kleiwegstraat 10). Op 23 september wordt er een Afrikaanse wijnproeverij georganiseerd. Dus hou je van wijn en wil je meer weten over de Adinkra symbolen zou ik deze avond zeker vrij houden. Daarnaast moet je sowieso in de gaten houden voor andere workshops en activiteiten.

Welke tas van Dinkra vind jij het allermooist? Of heb je tips voor leuke Afrikaanse winkels in Nederland? Laat het me vooral weten!

Liefs, Jennifer

I really love it that Dinkra has opened a real store in Gouda. I went there some weeks ago and had the pleasure to meet the sisters behind the brand. We talked, shared our experiences with entrepreneurship and they gave me a lot of advice. The store is really nice with the Ghanaian bags and other accessories. They are made of Ghanaian fabric, and Anita sewed the nice bags. As you can see I both birthdayflags (I will bring them to Ghana because I will celebrate my birthday in Ghana this time) and a bag. A lot of people say nice things about the bag, and I really love to tell them where I bought it.

You can see all the products in the webshop, and if you are from outside the Netherlands maybe it is easier to buy it on Etsy. And of course when you are around make sure you visit the store (Kleiwegstraat 10, Gouda). It will not disappoint you!

So what will you buy from Dinkra?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sabine
  8 september 2016 at 02:26

  Wat leuk zeg! Die tassen blijven zo leuk hè 😀

  • Reply
   Jennifer
   8 september 2016 at 06:11

   Ja he! Het liefst wil ik alles hebben. Ik kan me ook uren vermaken op Pinterest en Etsy op de zoekterm African clothes. Heer-lijk!

  Leave a Reply