GHANA IN THE NETHERLANDS

Eten: Mama Essi in Rotterdam

Een paar weken geleden wat ik een dagje naar Rotterdam. Ik bezocht daar onder andere het Wereldmuseum, en omdat ik daarna zo’n trek had gekregen liep ik helemaal over de Erasmusbrug voor een wel heel bijzonder restaurant: namelijk een Ghanese! Daar moest ik zeker eens gaan eten natuurlijk…

Mama Essi Rotterdam Nederland

Oké, stiekem liep ik niet toevallig recht op dit restaurant af. Ik wist heel goed dat het bestond, want ik had het de avond ervoor op internet gevonden. Mama Essi is dus een Ghanees restaurant, iets wat ik in Nederland nog niet tegen ben gekomen. Natuurlijk zijn er genoeg restaurant waar je Ghanees eten zoals jollof en fufu kan eten, maar naar mijn weten is dit zo’n beetje het enige écht Ghanese restaurant. De eigenaresse van het restaurant komt zelf uit Ghana, en maakt met liefde ontbijt, lunch en diner voor je. Je kunt je maaltijd zelfs mee naar huis nemen. Daarnaast kun je Mama Essi ook inhuren als catering voor bijvoorbeeld een verjaardag of bruiloft. Dat wil ik!

Gerechten die je bij het restaurant kunt bestellen zijn onder andere Tom Brown voor ontbijt (alleen een aanrader als je van bruine papa houdt), kelewele (gefrituurde bakbanaan), red red (zwarte ogen bonen en gefrituurde bakbanaan), jollof (tomatenrijst met groenten) en fufu (een deegbal van cassave, gefrituurde bakbanaan, yam of cocoyam). Misschien heb je al geraden dat ik ging voor jollof, mijn favoriete Ghanese eten.

Jollof uit Ghana

En zo zag dat heerlijke eten eruit. De rode saus over mijn kippetje was natuurlijk nog iets te heet (pittig) voor mijn westerse lichaam, en ik ben niet zo’n grote fan van kool maar het was zo lekker. Bij de eerste hap had ik even het gevoel dat ik in Ghana was en een nicht van Mister dit voor me had gemaakt. Nou dan moet het wel heel lekker zijn.

Overigens was ik de enige gast in het restaurant. Ik was sowieso al in mijn ééntje gekomen, maar ik had het hele restaurant dus voor mij alleen. Was dat awkward? Niet echt. De geuren van het eten, de Afrikaanse muziek op de achtergrond en de schilderijen aan de muur maakten dat ik me meteen thuis voelde.

Aanrader? Jazeker! Je vindt Mama Essi op Hillelaan 19, tegenover metrostation Rijnhaven. Het restaurant is open van 10.00 uur tot 23.00 uur.

Alvast eet smakelijk!

Liefs, Jennifer

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Sabine
  21 juli 2016 at 15:54

  Ik wil ook ik wil ook!! 😀 Fufu!! Echt balen dat ik toendertijd nooit een Ghanees restaurant heb gevonden in NL. Misschien was deze er toen ook nog niet…

  • Reply
   Jennifer
   21 juli 2016 at 16:08

   Yeah fufu hahaha. Misschien als je hier weer een keer bent gaan 🙂

 • Reply
  Rob Alberts
  30 juli 2016 at 20:01

  Dank voor deze tip!

  Smakelijke groet,

  • Reply
   Jennifer
   30 juli 2016 at 22:17

   Graag gedaan! Ga er zeker een keer heen, heel lekker eten

 • Reply
  CW
  3 september 2016 at 11:51

  Tip: Kenkey house in Amsterdam. Kenkey, banku, grilled talapia, soms ook fufu.

  Lomnava KenKey House
  Hogevecht 1, 1102 AH Amsterdam
  https://goo.gl/maps/z7t9KgexZpw

  • Reply
   Jennifer
   3 september 2016 at 20:12

   Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Sophie
  11 september 2016 at 06:47

  Ik loop hier regelmatig langs, maat meestal is het er zo leeg. Misschien toch een keertje proberen, want het klunkt wel erg lekker!

  • Reply
   Jennifer
   11 september 2016 at 07:14

   Ja klopt haha. Ik denk ook dat ze vooral “populair” zijn rond etenstijd. Ze zijn van 10 ’s morgens tot 12 ’s nachts open, maar ik ging s middags en in eerste instantie dacht ik ook dat ze gesloten waren omdat ze druk bezig waren met voorbereidingen maar het was gewoon open. Zat dus in mijn eentje in het hele restaurant haha. Als je op hun facebook kijkt zie je wel foto’s van ’s avonds dat er ook muziek en zo bij komt, voor de complete ervaring 😉 Ik woon zelf niet in Rotterdam maar de volgende keer probeer ik ’t tot het avondeten te redden haha, kan ik dat ook meemaken. Leuk als je gaat! Laat me weten wat je er van vond 🙂 Jollof en fried rice is “gewoon” rijst, fufu en banku zijn voor ons Nederlanders een beetje gekke gerechten die je wel moet “leren” eten en waarderen, de rest weet ik even niet uit m’n hoofd maar kan je gewoon vragen natuurlijk

  Leave a Reply