GHANA IN THE NETHERLANDS

Dagje Ghana in Rotterdam

Met dit weer verlangt iedereen toch naar een paar weken vakantie in Ghana? Ik in ieder geval wel, daarom besloot ik vanmorgen om eens naar Rotterdam te gaan. Uiteraard met het doel om “Ghanese dingen te doen”. In deze post een kort overzicht van wat ik heb gedaan.

Erasmusbrug Rotterdam Nederland

Ik begon mijn “Ghanese dag” in het Wereldmuseum aan de Willemskade. Direct toen ik de tram uitstapte zag ik de Erasmusbrug al naar me lonken. Eigenlijk helemaal geen bijzonder ding (maar wel toeristische attractie is in het echt, écht bijzonder). In het Wereldmuseum is tot en met januari 2017 de tentoonstelling Afrika010 te bewonderen. Echt een tentoonstelling voor mij zou je denken. Helaas viel het nogal tegen, en ben ik vrij vlot naar mijn volgende stop gegaan.

Wereldmuseum Rotterdam Nederland

Op tien minuten lopen vanaf het Wereldmuseum ligt de Kunsthal. Hier is toevallig een tentoonstelling over Ghanese filmposters te zien. Het is een kleine hal met twee verdiepingen, maar ontzettend interessant en kleurrijk. Onverwachts veel leuker dan Afrika010. Naast het bekijken van de posters, heb ik daar ook een documentaire over een maker van die posters gezien. Hartstikke leuk om even wat Ghanese sfeerbeelden mee te pikken en mensen Twi te horen praten.

De Kunsthal heeft nog veel meer hallen met andere tentoonstellingen, maar ik heb het bij bovenstaande gelaten. Misschien dat ik er nog eens terug kom, en de andere hallen ook ga bekijken. Reden waarom ik geen zin meer had? Ik had trek! Gelukkig is daar een praktische oplossing voor…

Kunsthal Rotterdam Nederland

En die oplossing is natuurlijk eten. Ik ben gaan lunchen bij een heus Ghanees restaurant. Ja ja, ik ben ze nog niet eerder zo tegengekomen. Soms staan er wel Ghanese gerechten op de kaart van een Afrikaans restaurant, maar dit restaurant is echt van een vrouw uit Ghana. Het was moeilijk om iets te kiezen, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor jollof. Het heeft me niet teleurgesteld. Hoe lekker is het als je al vier maanden geen jollof hebt gegeten, en je het dan opeens kan eten en alle goede herinneringen aan jollof komen naar boven. Bij de eerste hap had ik heel even het gevoel dat ik op mijn krukje in Ghana met mijn rechterhand zat te eten van de jollof van een nicht van Mister. Zó goed was het dus.

Mama Essi Rotterdam Nederland

Tot zover een dag in mijn leven als Ghana fanaat. Over alle drie de activiteiten ga ik nog een uitgebreidere post schrijven, maar mocht je nu al zin hebben om er heen te gaan hou ik je niet tegen!

Liefs, Jennifer

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Rob Alberts
  30 juni 2016 at 19:49

  Leuk en lekker een Ghanees restaurant.
  Voor mij is dit nieuw.

  Ik ben benieuwd of je nog meer smakelijke Ghanese adressen hebt.

  Vriendelijke groet,

  • Reply
   Jennifer
   30 juni 2016 at 19:54

   Heel lekker! Momi K in Alkmaar heeft volgens mij ook oa jollof, fried rice en fufu (maar andere dan de Ghanese fufu), voor de rest zijn er wel Oost Afrikaanse restaurants (zoals Viva Afrika,de Smaak van Afrika, en Gojo) maar echt Ghanese zoals deze ben ik ze nog niet tegengekomen. Ik ga binnenkort (maar wie weet wanneer haha) bij een Ghanees gezin eten, en ik zal eens vragen of zij nog tips hebben. Dan zie je ze wel verschrijven op mijn blog!

   • Reply
    Rob Alberts
    30 juni 2016 at 20:11

    Leuk!

    Van de Afrikaanse restaurants ken ik er een paar.
    Maar typisch Ghanees is nieuw voor mij.

    Ik blijf je volgen.

    Smakelijke groet,

 • Reply
  Sabine
  1 juli 2016 at 15:48

  Oh my!!! Ik ben zo lang op zoek geweest naar een Ghanees restaurant, maar nooit gevonden!! En jij komt er gewoon eentje tegen 😛 Heb even op de site gekeken en krijg er meteen trek in hahaha. Ik zou fufu nemen denk ik, lekker kliederen met mijn handen 😛 Je hebt een heerlijke dag gehad zo te zien!

  • Reply
   Jennifer
   2 juli 2016 at 08:24

   Hahaha als je in Nederland bent moet je gaan!

 • Reply
  Mieke
  1 juli 2016 at 16:17

  Jij hebt dus weer in zo´n lekker restaurantje gegeten!!!!!
  gr Mieke

  • Reply
   Jennifer
   2 juli 2016 at 08:24

   Ja!

 • Reply
  leo van den Berg
  11 november 2017 at 14:24

  Hi Jennifer.

  Je hebt er weer wat moois van gemaakt ,Ik als 010 mens heb met bewondering gekeken naar je bezoek aan Rotterdam.
  Ik neem aan dat jij je Businessplan al hebt ingeleverd en het is nu wachten. Het is wel spannend na een tijdje hard werken
  te moeten wachten op de beoordeling. Het liefst had ik gelijk in praktijd willen brengen wat ons voorstel is. Bovendien schept het op een eenvoudige manier veel werkgelegenheid. Dat is juist waar ze om verlegen zijn

  • Reply
   Jennifer
   11 november 2017 at 14:29

   Hoi Leo,
   Dankjewel! Ja die is ingeleverd haha, nu inderdaad maar afwachten en dan krijgt het hopelijk nog een vervolg. Ik ben heel benieuwd naar jullie plan en hoe dat in de praktijk zal gaan 🙂

  Leave a Reply