GHANA IN THE NETHERLANDS

Ghanees eten: World of Food in Amsterdam

Als rasechte Ghana-fan, kan je je misschien wel voorstellen dat ik ook op zoek ben naar Ghana in Nederland/Europa. Één van de beste dingen in Ghana is het eten, maar dat is nog best lastig om na te maken helaas. Gelukkig is er World of Food in Amsterdam, waar Goldcoast Kitchen Ghanees eten serveert. Hier moest ik natuurlijk heen!

Ghanees eten in Amsterdam

Afgelopen donderdag kwam F. uit België naar Amsterdam omdat we samen naar het Get Ghana Moving fitness event gingen. F. en ik hebben elkaar online leren kennen, en afgelopen keer hebben we in Cape Coast gemeet omdat zij daar (voor de tweede keer in Ghana) vrijwilligerswerk deed. Het was dus ook super leuk dat ze nu naar Amsterdam kwam voor dit event. En wat ga je dan doen als twee Ghana-fans? Uiteraard Ghanees uiteten! Na een zoektocht (Mama Essi was namelijk niet zo praktisch) kwamen we uit op World of Food.

World of Food is een foodcourt in Amsterdam Zuidoost waar je onder één dak allemaal verschillende restaurantjes vindt. Sowieso een aanrader voor iedereen die van eten uit andere culturen houdt, maar wij gingen natuurlijk naar Goldcoast Kitchen. Waakye, fufu, banku, TZ, yam, omo tuo en kelewele. Ze hebben alles wat je Ghanese hartje begeerd. Wij gingen uiteindelijk voor redred (gebakken banaan met bonen), kelewele (gefrituurde stukjes bakbanaan met pinda’s) en jollof rice (rijst gekookt in tomatensaus). Ze verkopen zelfs Alvaro, en dan weet je dat het goed zit! Voor de liefhebber is er zelfs Malta maar die heb ik aan me voorbij laten gaan.

Aanrader? Oh yeah! Heb jij altijd enorme heimwee naar Ghana, dan kan ik je het zeker aanrader om eens bij Goldcoast Kitchen te eten. De eigenaren zijn (uiteraard) zelf Ghanees, dus het smaakt precies zoals ‘thuis’. Ben je nou heel erg benieuwd naar Ghanees eten, moet je hier ook zeker langsgaan. World of Food is met de auto super makkelijk te bereiken, en met het openbaar vervoer is het vanaf metro Venserpolder ongeveer tien minuten lopen.

Wie heeft er zin in Ghanees eten?

Liefs, Jennifer

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sabine
  10 december 2017 at 15:38

  Jaaa fufu!! Dat zou ik echt graag weer eens eten, brengt zoveel herinneringen terug! <3

  • Reply
   Jennifer
   10 december 2017 at 15:53

   Je weet wat je te doen staat de volgende keer in Nederland 😉

  Leave a Reply