GHANA IN THE NETHERLANDS

Ik ben op wereldreis geweest!

Van Japan tot Benin, en van de Noordpool tot Oceanië. Vandaag deed ik een tripje om de wereld. En omdat we natuurlijk bijna allemaal de droom hebben om over de aarde te reizen, ben ik de beroerdste niet om mijn foto’s en ervaringen te delen.

Suriname

Om tien uur landde ik in Indonesië. Daar leerde ik over volken, religies, gebruiken en tradities.

Indonesië

Naast Ghanezen heb ik op de een of andere manier ook een zwak voor Chinezen. Echt, vraag me niet waarom. Een bezoekje aan China kon dus niet uitblijven. En vervolgens heb ik ook maar gelijk Oceanië er bij geplakt. Ik leerde over onder andere de Aboriginals, en kwam er achter hoe ik eruit zou zien als ik een eilandbewoner zou zijn.

Eilandbewoner

Toen was het tijd voor het Noordpoolgebied en Noord-Amerika. Om eerlijk te zijn trekt mij dat totaal niet, dus daar was ik ook weer snel verdwenen. Gelukkig volgenden Midden- en Zuid-Amerika snel. Dat past dan weer veel beter bij me.

Zuid Amerika

En dan natuurlijk nog het continent waar ik stiekem voor was gekomen: Afrika. Ik viel met mijn neus in de boter, want ik belandde direct in Ghana. Daar leerde ik meer over de slavernij, kente en adinkra stempels. Verder was ik inmiddels zo moe van al het lezen en bekijken dat er weinig in mijn hoofd is opgeslagen.

Ghana

Voor diegene denkt nu denkt “Waar heeft ze het nou weer over”: ik ben natuurlijk (en helaas) niet echt op wereldreis geweest. Ik heb vandaag het Museum Volkenkunde in Leiden bezocht. Dit museum bestaat uit negen zalen met vaste tentoonstellingen, en een tijdelijke tentoonstelling. Op dit moment is dat “DE BOEDDHA – van levensverhaal tot inspiratiebron”.

Museum Volkenkunde

Wat ik ervan vond? Vooral heel erg veel. Tien zalen vol informatie, dingen om te bekijken, filmpjes, muziek. Ik denk dat ik maar ongeveer een kwart aan informatie echt heb opgepikt, omdat het gewoon zoveel is. Is het de moeite waard? Oh zeker wel! Ik zou zeker nog een keer een bezoek aan dit museum brengen. Maar als je er écht iets van op wilt steken raad ik je aan om bijvoorbeeld alleen de begane grond te bezoeken, en een andere keer terug te komen voor de eerste verdieping. Of je schrijft alles op en leest het thuis allemaal na.

Heb jij dit museum al eens bezocht? En wat vond jij er van?

Liefs, Jennifer

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mieke
  1 juni 2016 at 23:07

  Wat een leuk weer om te lezen en je ziet er kleurrijk uit.

  • Reply
   Jennifer
   2 juni 2016 at 10:14

   Haha wel he! ik denk dat ik maar permanent zo blijf

 • Reply
  Annika
  3 juni 2016 at 10:11

  Haha, ik snapte het al niet. Lijkt me een mooi museum! 🙂

  • Reply
   Jennifer
   3 juni 2016 at 20:12

   Ik moest een beetje de spanning er in houden 😉

  Leave a Reply